Salam de biscuiti reteta cu nuca

de dakris in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 5025 vizualizari

 

 Salam de biscuiti reteta

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 250g biscuiti
  • 1 ceasca nuci
  • 1 ceasca stafide
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca lapte
  • 100 g unt
  • 40 g cacao
  • 4-5 cuburi rahat
  • 1 sticluta esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu nuca:

Salam de biscuiti reteta

Biscuitii si nucile se rup bucatele.

Rahatul se taie cubulete.

Stafidele se pun intr-un bol, se oparesc cu apa si se tin in apa fierbinte cca 15 min. Apoi se scurg si se stropesc cu esenta rom.

Intr-o craticioara se pune laptele, zaharul si cacaoa. Dupa ce da un clocot, se pun nucile si rahatul si se mentine pe foc inca 2-3 min, la foc redus, obtinandu-se o compozitie cremoasa. Apoi se inlatura de pe foc si pune untul amestecandu-se pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se raceasca, moment in care se adauga esenta de rom.

Biscuitii rupti bucatele se pun intr-un castron mare varsandu-se peste ei compozitia racita si amestecandu-se bine, astfel incat toti biscuitii sa fie acoperiti cu cacao.

Se aseaza pe folie alimentara si se da forma unui sul stangand capetele foliei.

Se tine la rece cca 3 ore. La servire, se tavaleste prin nuca de cocos si apoi se taie felii (eu de data asta nu am folosit nuca de cocos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta